Skip to content

Collectieve Zonnepanelenactie 2023 voor Benoordenhout

Het zijn bijzonder drukke tijden voor installateurs van zonnepanelen, we zijn daarom blij met SolarBox een goede partner gevonden te hebben voor de derde Collectieve Zonnepanelenactie van Duursaam Benoordenhout. De laatste informatiebijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden, u kunt zich niet meer aanmelden.

Veel wijkgenoten hebben deelgenomen aan de twee voorgaande Collectieve Zonnepanelenacties en met hulp van Duursaam Benoordenhout zonnepanelen laten plaatsen. Bij u binnenkort ook? Met uw deelname kiest u voor hoge kwaliteit tegen een eerlijke prijs. Bovendien helpen we u met het versneld aanvragen van de omgevingsvergunning. Lees snel verder voor alle voordelen.

Deelname aan een informatiebijeenkomst is vereist om mee te kunnen doen aan de Collectieve Zonnepanelenactie.

Alle informatiebijeenkomsten in de wijk hebben reeds eerder plaatsgevonden:
– donderdag 16 februari
– woensdag 15 maart
– donderdag 11 mei

Gerard en Ruud van SolarBox stellen zich graag aan u voor: “U wilt natuurlijk een zo hoog mogelijk nettorendement behalen met uw investeringen. Bij SolarBox begrijpen wij dat. De door ons, met zorg, samengestelde en geplaatste systemen kenmerken zich door het behalen van een zeer hoog rendement. Dit komt doordat de door ons geselecteerde zonnepanelen en omvormers van de beste kwaliteit zijn. Hierdoor degraderen zij het minst en gaan het langst mee. Onze systemen leveren jaar in jaar uit de allerhoogste besparingen met de minste zorgen en ongemakken. Zo haalt u het meeste rendement uit uw investering. Daarnaast heeft SolarBox al 18 jaar ervaring en zijn we volledig erkend en gecertificeerd als zonnepaneleninstallateur.”

De Collectieve Zonnepanelenactie in 5 heldere stappen

Stap 1: Schrijf u in voor een informatiebijeenkomst

Inschrijven is eenvoudig en zo gedaan. Bovendien is het gratis en vrijblijvend. Twijfelt u nog? E-mail uw vragen naar zon@duursaambenoordenhout.nl en we nemen contact met u op.

Stap 2: Vrijblijvende offerte op maat

Enkele dagen na de informatiebijeenkomst ontvangt u een e-mail van SolarBox met de vraag naar foto’s en extra informatie. U maakt een afspraak voor het bespreken van de offerte en ontvangt die uiterlijk 5 dagen daarvoor. Zo heeft u al snel een goed beeld van wat er mogelijk is voor uw dak tegen welke prijs.

Stap 3: Schouw op locatie

Als u in principe akkoord bent met de offerte, maakt u een afspraak voor een schouw. SolarBox komt dan bij u langs om te kijken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen, waar de omvormer het beste kan hangen, wat de meest geschikte kabelroute is en welke eventuele aanpassingen aan de meterkast nodig zijn.

Stap 4: Omgevingsvergunning aanvragen

Benoordenhout is beschermd stadsgezicht waardoor het plaatsen van zonnepanelen vergunningsplichtig is. We hebben regelmatige overleggen met de Welstandscommissie en weten wat wel en niet mogelijk is. Hierdoor is de omgevingsvergunning snel geregeld. Wilt u hier vooraf meer over weten? Doe dan nu alvast de vergunningscheck en we helpen u graag.

Stap 5: Vakkundige installatie

Na een definitief akkoord worden de zonnepanelen vakkundig bij u geplaatst. Dat duurt meestal niet langer dan een dag. Vanaf dat moment wekt u uw eigen energie op en begint u direct met besparen! Met monitoring via een app of internet heeft u direct inzicht in de dagelijkse, jaarlijkse en totale opbrengst van uw zonnepanelen.

Het aanbod: hoge kwaliteit tegen een eerlijke prijs

Meedoen aan de Collectieve Zonnepanelenactie van Duursaam Benoordenhout heeft veel voordelen:

  • Na een zorgvuldig selectieproces hebben wij met SolarBox een betrouwbare en volledig gecertificeerde installateur gekozen. De zonnepanelen zijn van hoge kwaliteit en SolarBox zorgt met 18 jaar ervaring voor goede service en garantie.
  • Meedoen is vrijblijvend en tot aan de schouw zonder kosten. U krijgt een extra collectieve korting van 3%. Bovendien komen zonnepanelen die geplaatst zijn via Duursaam Benoordenhout in aanmerking voor een bijdrage van het Klimaatfonds.
  • U heeft de keuze uit 2 pakketten met verschillende merken zonnepanelen. Alle zonnepanelen voldoen aan strenge kwaliteitseisen en worden gefabriceerd door fabrikanten met een zeer goede reputatie. Aan u de keuze!

Kortom, met deelname aan de Collectieve Zonnepanelenactie van Duursaam Benoordenhout kiest u voor hoge kwaliteit tegen een eerlijke prijs.

Zie hieronder meer informatie over de 2 pakketten en de omvormers. U hoeft bij inschrijving nog geen keuze te maken welk pakket u wilt. De omvormer met optimizers vereist wel een minimum aantal van 6 zonnepanelen.

Q Cells

Pakket Bewust: het stevigste product

  • Solarwatt Panel vision H 3.0 style
  • Hoogvermogen glas-glaszonnepaneel
  • Monokristallijne zonnepanelen
  • Zwart aluminium frame
  • Afmetingen 178 x 105 cm, 25 kg
  • Maximaal vermogen: 360 Wp
  • 30 jaar productgarantie
  • 30 jaar vermogensgarantie
  • Datasheet (PDF-bestand)
SolarPower

Pakket Best: de maximale opbrengst

Omvormer

Met de omvormer van SolarEdge haalt u tot wel 7% meer energie uit uw zonnepanelen dankzij hun gepatenteerde poweroptimizers. Naast meer energie geniet u ook van langere garanties. Zo krijgt u op de omvormer wel 12 jaar full-service garantie en op de optimizers 25 jaar.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is inbegrepen in het aanbod?

  • Een informatiebijeenkomst in de wijk
  • Een persoonlijke offerte op maat
  • Een fysieke schouw bij u thuis (dus niet op afstand)
  • Volledig zonnepanelensysteem inclusief eventuele aanpassingen in de meterkast
  • Installatie inclusief montagemateriaal
  • Monitoring via app of website
  • Product-, installatie- en vermogensgarantie
  • Een versnelde aanvraag voor de omgevingsvergunning

Wat is het voordeel van deelnemen aan deze Collectieve Zonnepanelenactie?

Met het aanbod van de Collectieve Zonnepanelenactie wil Duursaam Benoordenhout de wijkbewoners het aanschaffen en plaatsen van zonnepanelen makkelijk maken.

  • U ontvangt een persoonlijk aanbod voor een volledig zonnepanelensysteem dat voldoet aan de welstandseisen in het bescherm stadsgezicht.
  • Hoge kwaliteit zonnepanelen en omvormer, met lange garanties.
  • Plaatsing door een betrouwbare en gecertificeerde installateur, geselecteerd door Duursaam Benoordenhout.
  • Gratis en vrijblijvend tot aan de schouw.
  • Onze DSBH-Energiecoaches denken graag met u mee als u vragen heeft
  • Aantrekkelijke kortingen specifiek voor deze Collectieve Zonnepanelenactie:
    • Een extra collectieve korting van 3%.
    • Bijdrage van het Klimaatfonds Haaglanden: ongeveer 15 euro per paneel, gebaseerd op de terugverdientijd en CO2-besparing van uw zonnepanelensysteem.

Is de Collectieve Zonnepanelenactie alleen voor particulieren of ook voor VVE's?

VVE’s kunnen zich ook inschrijven voor deze Collectieve Zonnepanelenactie. De genoemde tijdslijnen op deze pagina gelden voor particuliere inschrijvingen en kunnen anders zijn bij VVE’s. Bij grotere VVE’s wordt mogelijk een apart project opgestart, met andere voorwaarden. Geef bij de inschrijving duidelijk aan dat het een VVE betreft, of stuur een e-mail naar zon@duursaambenoordenhout.nl.

Wat is de terugverdientijd van de zonnepanelen?

Zonnepanelen kopen is een investering. Maar uw energierekening wordt meteen flink lager en zo verdient u uw investering terug. De terugverdientijd hangt af van de keuzes die u maakt in het offerteproces en zal tussen de 4 tot 7 jaar liggen. De zonnepanelen van deze Collectieve Zonnepanelenactie gaan minimaal 30 jaar mee, u heeft dus vele jaren gratis zonnestroom.

U kunt de zonnepanelen financieren met eigen geld of met de Energiebespaarlening. Voor de investering is het mogelijk om een Energiebespaarlening af te sluiten bij het Nationaal Warmtefonds. De Gemeente Den Haag biedt een extra rentekorting op de reguliere tarieven en sinds kort is de rente tot een bepaald verzamelinkomen zelfs 0% (zie: Energiebespaarlening met 0% rente).

Wat is de salderingsregeling en moet ik hiermee rekening houden?

Een gemiddeld huishouden gebruikt op jaarbasis ongeveer 30% van de opgewekte energie van zonnepanelen direct voor eigen gebruik. Het overige wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Daarnaast blijft u ook energie afnemen van het elektriciteitsnet op de momenten dat u meer energie nodig heeft dan uw zonnepanelen opwekken (bijvoorbeeld ‘s avonds).

De salderingsregeling houdt in dat u de energie die u aan het elektriciteitsnet teruglevert mag wegstrepen (salderen) tegen de energie die u van het net afneemt. Dat is gunstig: u krijgt voor de geleverde energie hetzelfde tarief als wat u aan het energiebedrijf betaalt voor de energie die u afneemt (dus inclusief de belastingen in dat tarief).

De regering wil dit vanaf 2025 veranderen, al is dit nog niet definitief. Elk jaar mag u dan wat minder energie wegstrepen en vanaf 2031 kunt u helemaal niet meer salderen. Daarna krijgt u een lagere vergoeding voor de energie die aan het net wordt geleverd. Het wordt dan financieel gunstiger om het eigen verbruik van de opgewekte energie te verhogen. Of om uw opgewekte energie op te slaan in een batterij (wat vanwege de huidige salderingsregeling nu nog niet financieel aantrekkelijk is).

Een nieuwe salderingsregeling zal uiteindelijk leiden tot een kleiner financieel rendement en een langere terugverdientijd, echter de aanschaf van zonnepanelen zal een aantrekkelijke investering blijven.

Door de mogelijke wijziging van de salderingsregeling is het dus gunstiger om de installatie van zonnepanelen niet langer uit te stellen. Als u dit jaar deelneemt aan de Collectieve Zonnepanelenactie, heeft u de investering terugverdiend nog voor de salderingsregeling volledig is afgeschaft.

Voor meer informatie over de salderingsregeling zie: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/zonnepanelen/salderingsregeling-voor-zonnepanelen

Hoe weet ik of mijn dak geschikt is voor zonnepanelen?

Een zonnestroomsysteem zorgt in veel gevallen voor extra dakbelasting. Vaak is de draagkracht van een dak voldoende om een zonnestroomsysteem te dragen. Of de draagkracht van een constructie voldoende is, moet worden bepaald door een specialist. Daarnaast is voor daken met een toplaag ouder dan 15 jaar een dakinspectie vereist. De installateur kan tijdens de schouw van uw dak adviseren of een constructieberekening of dakinspectie nodig is.

Ik heb een speciale dakbedekking (geen dakpannen of bitumen), zijn zonnepanelen dan mogelijk?

Het plaatsen van zonnepanelen op daken met dakpannen of platte daken met bitumen is in vrijwel alle gevallen geen probleem. Heeft u een andere dakbedekking, zoals leien of een metalen dakbedekking (fels) dan is dit in de meeste gevallen ook mogelijk. De installateur kan dit aan de hand van foto’s van uw dak of bij de fysieke schouw bepalen.

Ik heb al een bestaand zonnepanelensysteem, kan ik deze laten uitbreiden?

Het is niet mogelijk om een bestaand zonnepanelensysteem, geplaatst door een andere installateur, uit te breiden met zonnepanelen van deze Collectieve Zonnepanelenactie.

In vrijwel alle gevallen zullen de gebruikte materialen (zonnepanelen, omvormers, onderconstructies en bekabeling) niet hetzelfde zijn. De garanties van de oude installateur zullen mogelijk vervallen en de nieuwe installateur kan op de al bestaande installatie geen garantie geven. Daarnaast kan de oude installatie een negatieve invloed hebben op de nieuwe installatie.

Uiteraard is het wel mogelijk om de bestaande installatie volledig te vervangen door een nieuw zonnepanelensysteem, of deze (los van het oude) ernaast te plaatsen. Hou er wel rekening mee dat de omvormer met optimizers een minimum aantal van 6 zonnepanelen vereist.

Voor uitbreiding kunt u zich daarom het beste richten tot de installateur van het bestaand zonnepanelensysteem.

Hoe vraag ik de bijdrage van het Klimaatfonds aan?

De bijdrage vanuit het Klimaatfonds zal door Duursaam Benoordenhout worden aangevraagd, na plaatsing van de zonnepanelen. Hiervoor hebben het volgende van u nodig: offerte en (eind)factuur van SolarBox, uw rekeninggegevens en tenaamstelling. De bijdrage zal rond de 15 euro per paneel bedragen, gebaseerd op de terugverdientijd en CO2-besparing van het zonnepanelensysteem.

Hoe zit het precies met het btw-tarief voor zonnepanelen?

Sinds 1-1-2023 is het grootste deel van de installatie van de zonnepanelen voor particulieren vrijgesteld van btw en hoeft u dit niet meer terug te vragen van de Belastingdienst.

Er zijn echter onderdelen waarover wél btw gerekend moet worden, waaronder:

  • Aanpassingen op bitumen daken, denk aan dakdoorvoer, dakherstel, daklatten inbranden.
  • Het vervangen van de gehele meterkast (kleine meterkastaanpassingen zijn wel vrij van btw).
  • Birdblockers (vogelwering).
  • Externe steigerverhuur.

Indien van toepassing, zullen de onderdelen die in uw offerte voorkomen inclusief 21% btw in de factuur berekend worden.

Afhankelijk van uw situatie en de regelgeving van de overheid en de Belastingdienst kunt de btw over deze zaken mogelijk wel terugvragen. In de offertebespreking zal hier meer uitleg over worden gegeven, indien van toepassing.

Voor de mogelijkheden van het terugvragen van de btw kunt u bij uw eigen fiscalist terecht of bij websites als de Centrale Btw Teruggave (https://btw-zonnepanelen.nl). Zij kunnen in veel gevallen dit dan ook tegen vergoeding voor u regelen.

Zie voor meer informatie deze website van de Belastingdienst

Waarom zonnepanelen?

Isoleren en het plaatsen van zonnepanelen zijn de eerste stappen naar een duurzame woning. Zonnepanelen zijn klimaatvriendelijk én betaalbaar. Ze leveren bovendien een winst op die vergelijkbaar is met een rente van 4 procent op een spaarrekening. In de zomer werken ze op volle toeren, maar ook bij bewolkt weer en in de winter wekken ze stroom op.

Meer weten over zonnepanelen? Zie de website van Milieu Centraal: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/zonnepanelen

Moet ik van energieleverancier wisselen als ik voor zonnestroom kies?

Nee, dat is zeker niet noodzakelijk. Als u besluit zonnestroomproducent te worden dan zult u merken dat sommige energieleveranciers betere voorwaarden hanteren betere dan andere energieleveranciers. Wekt u bijvoorbeeld evenveel stroom op als u verbruikt dan is de energieleverancier met de laagste vaste kosten vaak het voordeligst voor u. Wekt u meer op dan u verbruikt en komt uw productie boven de 5000kWh dan kan de energieleveracier met de hoogste terugleververgoeding een goede keuze zijn.

Ik kan de informatiebijeenkomst niet bijwonen, kan ik ook ergens anders mijn vragen stellen?

Deelname aan een informatiebijeenkomst is vereist om mee te kunnen doen aan de Collectieve Zonnepanelenactie. Deze vinden plaats in de school Montessori Waalsdorp (Utenbroekestraat 6), op de dagen vermeld op deze pagina. Mocht u geen van deze dagen kunnen, dan kunt u een van de algemene informatiebijeenkomsten bij de installateur in Den Hoorn bijwonen (bij inschrijving kunt u voor deze optie kiezen, u wordt dan gebeld om een afspraak te maken).

Voor alle vragen kunt u te allen tijde een e-mail sturen naar zon@duursaambenoordenhout.nl

Back To Top